Welkom...

A.J. Scheerder (Anique)

Promovendus

Over mij

Anique is afgestudeerd als Master of Science in Communication Science met als specialisatie Corporate and Organizational Communication. Na het afronden van haar studie ging Anique aan de slag als docent academische vaardigheden en tekstontwerp. Daarnaast coördineerde ze de module Communicatiekanalen en mediagebruik, waarin ze ook verantwoordelijk was voor het verzorgen van diverse colleges.

Inmiddels werkt Anique als promovenda aan een driejarig Tech4People project, dat zich bezighoudt met de digital divide en in het specifiek met de invloed van internetgebruik op (het versterken van) sociale ongelijkheid. De focus ligt daarbij op de sociale processen die aan die verschillen ten grondslag liggen, voornamelijk binnen het gezin en de bijbehorende sociale netwerken. De traditionele digital divide indicatoren zoals leeftijd, geslacht en opleidingsniveau worden binnen dit onderzoek nog steeds in acht genomen, maar de sociale processen die binnen de te bestuderen entiteiten plaatsvinden nemen een centrale plaats in.

Expertises

Internet
Digital Divide
Storytelling
Internet
Determinants

Publicaties

Recent
Scheerder, A., Karreman, J., & de Jong, M. (2017). Storytelling: The Effects of Corporate Stories on the Appreciation of Organizations. In 2017 IEEE International Professional Communication Conference: July 23rd to 26th, 2017, Madison, Wisconsin, USA [17136946 ] (IEEE International Professional Communication Conference; No. 2017). IEEE Conference. DOI: 10.1109/IPCC.2017.8013968

Pure Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus (gebouwnr. 41), kamer C221
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus  C221
Postbus 217
7500 AE Enschede