Welkom...

A.J. Veale (Allan)

Onderzoeker

Over mij

Allan J. Veale is in 2017 gepromoveerd in werktuigbouwkunde en heeft in 2013 afgestudeerd met een bachelors in mechatronica. Beide opleidingen heeft hij op de universiteit van Auckland gevolgd. 

Tijdens Allans promotie ontwikkelde hij een draagbare hydraulische actuator met embedded sensoren. Hij heeft daar ook een toolbox van gerelateerde modellering tools voor ontworpen. De bedoelde toepassing voor deze actuator was robotische revalidatie hulpmiddellen. Dit is de eerste stap naar zijn visie van praktisch onderzoek dat gericht op de ontwikkeling en valorisatie van duurzame robotica techniek en methodes zoals spierachtige actuatoren voor medische hulpmiddellen die mensen met fysieke berperkingen in eerste wereld en ontwikkelingslanden helpen om volledig in de samenleving deel te nemen.

Gedurende zijn vrije tijd Allan vindt het leuk om dingen te maken en repareren; de natuur op voet of fiets te verkennen; en mensen in plaatelijke gemeente te helpen, vooral door samenwerken met kerken om gehandicapten te helpen.

Expertises

Muscle
Actuators
Robotics
Orthotic Devices
Fluidics
Robotics
Intelligent Materials
Patient Rehabilitation
Availability
Costs
Hydraulic Actuators
Pneumatic Actuators
Industrial Applications
Electric Actuators
Elastomers

Onderzoek

Allans onderzoekachtergrond ligt in de fabricage, het testen en het modelleren van hydraulische spierachtige actuatoren en diëlektrisch elastomeer sensoren. Hij heeft ook ervaring in het biomimetische en gebruiker gerichte ontwikkeling en toepassing hiervan en ander nieuwe actuatoren aan echte apparaten zoals draagbare en zachte roboten. Hij heeft ook interesse in andere zachte sensoren technologiën en nieuw draagbare energie bronnen.

Pure Link

Google Scholar Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Engineering Technology
Horst - Ring (gebouwnr. 21), kamer W111
De Horst 2
7522LW  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Engineering Technology
Horst - Ring  W111
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media