Welkom...

C. Ullrich MSc (Christina)

Onderzoeker

Over mij

In juni 2013 heb ik mijn bacheloropleiding Psychologie afgerond aan de Universiteit Twente. Mijn opdracht was een kwantitatief onderzoek naar het effect van cognitive workload op het duidelijker kunnen detecteren van leugens via huidgeleiding. Hierna heb ik in september 2013 vijf mastervakken afgerond in Neuropsychologie aan de Universiteit Maastricht.

In februari 2014 begon ik met de masterstudie Positieve Psychologie & Technologie aan de Universiteit Twente. Ik heb negen maanden stage gelopen bij GGNet in Oost- Gelderland op de afdeling Preventie. Hierbij was ik (co-)trainer van preventieve trainingen voor mantelzorgers in de GGZ. Thema’s van deze trainingen waren het omgaan met psychische stoornissen, zoals autisme, ADHD en depressie. Naast deze trainingen gaf ik als (co-)trainer workshops over ACT en Beter slapen voor mantelzorgers.

Mijn masterthese, met de titel Daily experiences of patients with chronic pain, measured with ESM - a systematic review, schreef ik over de Experience Sampling methode (ESM) bij patiënten met chronische pijn. In een systematische review vatte ik onderzoeken samen die ESM gebruiken om de samenhang tussen chronische pijn en psychologische factoren, zoals acceptatie en optimisme, (meerdere keer) per dag te meten.

Functies

Naast het werk op de UT ben ik ook twee dagen per week (ma & do) als trainee werkzaam bij de GGD Twente. Hier zit ik op de stafafdeling in het team van epidemiologen, gezondheidsbevorderaars en beleidsadviseurs (EGB). Mijn werkzaamheden doe ik in het kader van de werkgroep Positieve Gezondheid (PG).

Binnen deze werkgroep draag ik eraan bij om het concept van Positieve Gezondheid GGD-intern te versterken. Hierbij hoort een kwantitatieve nulmeting, die ik op verschillende afdelingen heb uitgevoerd om te meten in welke mate de werkzaamheden van GGD medewerkers telkens gericht zijn op de zes pijlers van Positieve Gezondheid.

Projecten

Sinds juni 2016 ben ik als junior onderzoeker betrokken bij het  Online Levensalbum- een interventie voor personen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. In samenwerking met de zorginstelling  Stichting Livio is dit project in februari 2016 gestaart, met Teuntje Elfrink, MSc als hoofdonderzoeker en Prof. dr. Gerben Westerhof als projectleider. Doel van het Online Levensalbum is het reduceren van neuropsychiatrische symptomen van mensen met beginnende dementie, het verbeteren van de interpersoonlijke relatie tussen zorgvrager en mantelzorger en het verminderen van de belasting van de mantelzorger. Dit project is gefinancierd door  ZonMw MemorabelAlzheimer Nederland en  PGGM.

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus (gebouwnr. 41)
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus
Postbus 217
7500 AE Enschede