Welkom...

D.M. Koers - Stuiver MSc (Marlies)

Promovendus

Over mij

Het hoofdonderwerp van mijn dissertatie is door sociaal ondernemerschap door lead users.

Het doel van mijn onderzoek is om te onderzoeken of en hoe lead user innovators sociaal ondernemer worden en of dit proces afwijkt van andere typen (sociaal) ondernemers.

In het verlengde daarvan doe ik ook onderzoek naar de invloed van persoonlijk onvervulde behoeftes die veroorzaakt worden door contextuele factoren (zoals markt falen en falende overheid, armoede en deprivatie) op het kans herkenning- en bedrijfsontwikkelingsproces van latente ondernemers. 

Ik doe onderzoek bij verschillende ondernemerschapstrainingsprogramma's/ business (pre)incubators die gericht zijn op vluchtelingen en (latente) sociaal ondernemers. Naast bovengenoemde onderzoeksdoelen kijk ik ook naar de effectiviteit en impact van zulke ondernemerschapstrainingsprogramma’s op de ondernemende intenties van de deelnemers. 

Expertises

Entrepreneurs

Publicaties

Recente Artikelen
Koers-Stuiver, D. M., Groen, A. J., & Ehrenhard, M. L. (2014). From lead user to lead social entrepreneur in social-economic deprived regions (BOP). -. Paper presented at 11th Annual Social Entrepreneurship Conference, Boston, United States.

Pure Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10), kamer 2101
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn  2101
Postbus 217
7500 AE Enschede