Welkom...

dr.ir. J.F. Schyns (Joep)

Postdoctoraal onderzoeker

Over mij

Op een duurzame manier omgaan met de risico’s van waterschaarste en waterafhankelijkheid, dat is het doel waaraan ik met mijn onderzoek wil bijdragen. Ik bestudeer de watervoetafdruk van consumptie- en productiepatronen, en analyseer hoe je met die kennis tot coherent water-, landbouw-, energie- en handelsbeleid kunt komen dat leidt tot duurzaam en efficiënt gebruik van water. Ik werk met gewasgroeimodellen (AquaCrop) en grote ruimtelijke en tijdsafhankelijke datasets om schattingen te maken van consumptief watergebruik wereldwijd (met hoge resolutie en een hoog disaggregatieniveau).

Als coördinator van de databases met watervoetafdrukstatistieken en -publicaties, ben ik namens het Water Footprint Network betrokken bij de disseminatie van kennis naar de netwerkpartners zoals bedrijven, NGOs, overheden en academici.

Ik heb mijn doctorstitel Cum Laude behaald aan de Universiteit Twente in 2018. Ik bezit ook een MSc Cum Laude en een BSc graad, beide in de Civiele Techniek aan de Universiteit Twente.

Expertises

Water
Water Footprint
Water
Water
Water
Virtual Water
Water
Jordan
Water Availability
Pulp
Water Shortages
Case Studies
Jordan
Water Policy
Water Resource
Indicator
Allocation
Water Footprint
Morocco
Jordan
Morocco
Value Added
Evaluation

Publicaties

Recent
Schyns, J., Booij, M. J., & Hoekstra, A. (2017). Water for wood products versus nature, food or feed. Abstract from EGU General Assembly 2017, Vienna, Austria.
Schyns, J. F., & Hoekstra, A. Y. (2014). The water footprint in Morocco. (Value of Water Research Report; No. 67). Delft, the Netherlands: Unesco-IHE Institute for Water Education.

Pure Link

Google Scholar Link

Onderwijs

Ik ben betrokken bij de MSc vakken 'Tools for Water Policy Analysis' en 'Water Footprint Assessment' and begeleid Civiele Techniek studenten die aan hun MSc en BSc thesis werken.

Vakken

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Engineering Technology
Horst Complex (gebouwnr. 20), kamer W204
De Horst 2
7522LW  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Engineering Technology
Horst Complex  W204
Postbus 217
7500 AE Enschede