Welkom...

M.E. Kamphuis MSc (Marije)

Onderzoeker / Docent

Over mij

Marije Kamphuis is een promovendus en docent binnen de vakgroep Multi-Modality Medical Imaging (M3i) aan de Universiteit Twente. Haar onderzoek richt zich op het ontwikkelen en toepassen van geavanceerde weefsel perfusie fantomen. Dergelijke fysieke flow modellen kunnen worden ingezet voor validatie en evaluatie van kwantitatieve, multimodale beeldvorming in een gecontroleerde omgeving. De laatste jaren is Marije vooral bezig geweest met de ontwikkeling van een myocard perfusie fantoom dat compatibel is met zowel klinische hard- en software. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar een unieke veelbelovende manier om contrast kinetiek in weefsel na te bootsen.

Expertises

Engineering & Materials Science
Imaging Techniques
Phantoms
Medicine & Life Sciences
Bronchoconstriction
Head And Neck Neoplasms
Myocardial Perfusion Imaging
Perfusion
Perfusion Imaging
Workflow

Publicaties

Recent
Kamphuis, M. E. , Pelgrim, G. J. , Greuter, M. J. W. , Slart, R. H. J. A. , & Slump, C. H. (2018). Development of a validation instrument in myocardial perfusion imaging: Results of first flow experiments. In R. M. Nishikawa, & F. W. Samuelson (Eds.), Medical Imaging 2018: Image Perception, Observer Performance, and Technology Assessment (SPIE Conference Proceedings; Vol. 10577). SPIE. https://doi.org/10.1117/12.2286337

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2021/2022

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2020/2021

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede