Welkom...

drs. Q.A. Simons MSc (Quirine)

Promovenda

Over mij

Quirine Simons (Ravenstein, 1993) behaalde haar bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2018 studeerde zij cum laude af in de masters Onderwijskunde en Neuropedagogiek aan de Universiteit Leiden. Na haar afstuderen is zij twee jaar werkzaam geweest aan de Universiteit Leiden als onderzoeksassistent en docent academische en klinische vaardigheden.

In september 2020 is zij gestart met haar promotietraject aan de Universiteit Twente binnen de vakgroep Instructietechnologie (BMS), onder begeleiding van Prof. dr. Eliane Segers, Prof. dr. Ton de Jong en Dr. Martine Gijsel (Hogeschool Saxion). Haar promotieonderzoek, getiteld ‘Ik experimenteer dus ik leer: taal in het lab’ is een samenwerking tussen Tech Your Future, de Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, Malmberg en Stichting Lezen. Doel van het project is de ontwikkeling van een evidence-based online leeromgeving voor natuurkunde in het vmbo, waarbij de methode Nova van Malmberg gecombineerd zal worden met online experimenten. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan de integratie van taal (begrijpend lezen) en wetenschappelijk denken (hypotheses vormen, experimenteren, concluderen en vakspecifieke kennis) in de online leeromgeving. Hierbij combineert zij gedragsdata met eye-tracking. Ook zal bijbehorend een docenttraining en docentmateriaal worden ontwikkeld. 

Quirine is met name geïnteresseerd in de rol van taal/begrijpend lezen bij leren en het verbinden van inzichten uit de neurowetenschappen met onderwijs in de praktijk.

Onderwijs

Ik ben momenteel betrokken als docent bij het onderzoeksproject, onderdeel van module 7 in het tweede jaar van de bachelor Psychologie. Daarnaast begeleid ik zowel bachelor- als masterstudenten bij hun scriptie. 

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media