Welkom...

R. Cruz Martinez (Roberto)

Informatiespecialist Faculteit BMS

Over mij

Hoi! Ik ben een van de Informatiespecialisten voor de faculteit BMS, net als mijn collega Marit van Eck. Ik ben je aanspreekpunt voor vragen of ondersteuning met betrekking tot wetenschappelijke informatie. Ik kan je bijvoorbeeld helpen met:

  • Systematische literatuuronderzoeken
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen
  • Open Access publiceren
  • Toegang tot en evaluatie van (wetenschappelijke) informatie
Ik heb een achtergrond in psychologie met twee specialisaties. Een op het gebied van sport- en bewegingspsychologie (mental performance) en een ander op het multidisciplinaire gebied van eHealth (ondersteuning van gezondheid en welzijn door middel van technologie). Ik werk momenteel parttime terwijl ik bezig ben met het voorbereiden van mijn proefschrift, dat gaat over het ondersteunen van zelfzorg voor chronische ziekten via eHealth-technologieën.

Persoonlijk heb ik een passie voor het bevorderen en ontwikkelen van vaardigheden om ons eigen gedrag zelf te reguleren. Ik geloof dat zelfmanagement het beste medicijn is en dat vaardigheden zoals goal-setting een kunst zijn die ons streven naar succes, geluk en zelfrealisatie kan sturen en reguleren.

Onderzoek

Voor mijn promotieonderzoek kreeg ik een beurs van de Mexicaanse Nationale Raad voor Wetenschap en Technologie (CONACYT, in het Spaans) om mijn onderzoek uit te voeren aan de Universiteit Twente, van 2017 tot 2021. Het onderzoeksonderwerp gaat over eHealth-technologie en de ondersteuning voor zelfmanagement bij chronische ziekten. Mijn promotoren zijn prof. dr. Lisette van Gemert-Pijnen en prof. dr. Robbert Sanderman. Onze aanpak is gericht op het leren van de bestaande kennis (kaders, modellen en theorieën) om de ontwikkeling en implementatie van effectieve eHealth-interventies in verschillende populaties en culturele contexten te bevorderen.

Publicaties

Recent
Sieverink, F. , Wesselink, R. , Cruz Martinez, R. , & van Gemert-Pijnen, J. E. W. C. (2018). Use of Log Data to Evaluate a Heart Failure Telemonitoring and Persuasive Coaching Technology. Poster session presented at 13th International Conference on Persuasive Technology, PERSUASIVE 2018, Waterloo, Canada.
Cruz Martinez, R. , Sieverink, F. , Wesselink, R. , & van Gemert-Pijnen, L. (2018). Towards Data-Driven Persuasive Coaching in a Heart Failure Telemonitoring Technology. In F. Sieverink, R. Klaassen, R. van Delden, J. Wenzel, L. van Gemert-Pijnen, D. Heylen, & H. Oinas-Kukkonen (Eds.), Proceedings of the Sixth International Workshop on Behavior Change Support Systems: Co-located with the 13th International Conference on Persuasive Technology (PERSUASIVE 2018) (pp. 60-75). (CEUR Workshop Proceedings; Vol. 2102). CEUR. http://ceur-ws.org/Vol-2102/
Pieterse, M. , Kip, H. , & Cruz-Martinez, R. R. (2018). The complexity of eHealth Implementation: A theoretical and practical perspective. In L. van Gemert-Pijnen, S. M. Kelders, H. Kip, & R. Sanderman (Eds.), eHealth Research, Theory and Development: A Multi-Disciplinary Approach (pp. 247-270). Routledge. https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781315385891/chapters/10.4324%2F9781315385907-12

Pure Link

Onderwijs

Meer informatie over mijn onderwijsactiviteiten zal binnenkort worden gedeeld. Neem contact met mij op als je vragen of onderwijsbehoeften hebt met betrekking tot het onderwerp 'informatiegeletterdheid'.

Op dit moment aan het lezen:

Vakken Collegejaar  2020/2021

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Library, ICT-Services & Archive
Cubicus (gebouwnr. 41), kamer C330
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Universiteit Twente
Library, ICT-Services & Archive
Cubicus (gebouwnr. 41), kamer C330
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Library, ICT-Services & Archive
Cubicus  C330
Postbus 217
7500 AE Enschede

Werkdagen

Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Even
Oneven

Social Media