Welkom...

S.N. Muilenburg MSc (Elske)

Promovenda

Over mij

Elske Muilenburg, MSc is promovenda bij afdeling ELAN (faculteit BMS) van de Universiteit Twente. Dit project betreft een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Rijksuniversiteit Groningen. Zij doet onderzoek naar de rol van schoolleiderschap bij duurzame onderwijsverbetering door professionele leergemeenschappen (PLG’s). 

Expertises

Decision Making
Teacher

Onderzoek

Professionele leergemeenschappen (PLG’s) zijn een veelbelovende manier om onderwijsverbetering tot stand te brengen. Het blijkt echter een uitdaging te zijn voor PLG’s om duurzame onderwijsverbetering te realiseren, waarbij dit een organisatieroutine wordt. Leiderschap speelt daarbij een belangrijke rol. Bij leiderschap gaat het niet om één formele leider, maar juist om het geheel aan leidinggevende activiteiten, competenties en organisatiestructuren binnen de school. De vraag die in dit onderzoek centraal staat is daarom: wat is de rol van schoolleiderschap bij duurzame onderwijsverbetering door PLG’s? 

In totaal doen acht scholen mee aan ons onderzoek. Van de deelnemende scholen wordt de PLG op zes scholen actief ingezet; op twee scholen gebeurt dat inmiddels niet meer. We verzamelen data en brengen de sociale netwerken in kaart aan de hand van interviews, vragenlijsten én door twee maanden op elke school mee te lopen.

Pure Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10)
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn
Postbus 217
7500 AE Enschede