see English

Expertises

  • Medicine and Dentistry

    • Skill
    • Patient
    • Talus
    • Bone
    • Ankle
    • Computer Assisted Tomography
    • Surgery
    • Joint

Organisaties

Nevenwerkzaakheden

  • RAAK SIAReview grant proposals

Publicaties

2024

It is safe to use the ulnar length difference to correct the radial length difference in the 3D-planning process of a radius osteotomy in patients with a distal radius malunion (2024)Journal of orthopaedic surgery and research, 19. Article 525 (E-pub ahead of print/First online). Smees, C. J., Nijhuis, K. D. O., van der Heide, S., Heuvel, J. o., Doornberg, J. N., Vochteloo, A. J. H. & Tuijthof, G. J. M.https://doi.org/10.1186/s13018-024-05012-3Medical device regulation: requirements for occupational therapists in The Netherlands who prescribe and manufacture custom-made devices (2024)Disability and rehabilitation: assistive technology, 19(4), 1415-1423. de Jong, I. J., Lexis, M. A. S., Slegers, K. & Tuijthof, G. J. M.https://doi.org/10.1080/17483107.2023.2187889A comparison of 3-D CT and 2-D plain radiograph measurements of the wrist in extra-articular malunited fractures of the distal radius (2024)Journal of Hand Surgery: European Volume, 49(5), 546-553. Smees, C. J., van Es, E. M., Tuijthof, G. J. M., Colaris, J. W., de Graaff, F. & Vochteloo, A. J. H.https://doi.org/10.1177/17531934231213790Three-Dimensional Hinge Axis Orientation Contributes to Simultaneous Alignment Correction in All Three Anatomical Planes in Opening-Wedge High Tibial Osteotomy (2024)Arthroscopy, Sports Medicine, and Rehabilitation, 6(2). Article 100888. Veerman, Q., ten Heggeler, R., Tuijthof, G., de Graaff, F., Fluit, R. & Hoogeslag, R. A. G.https://doi.org/10.1016/j.asmr.2024.100888Sacroiliac joint fusion guided by intraoperatively superimposed virtual surgical planning using simulated fluoroscopic images (2024)Brain and Spine, 4. Article 102905. Lankheet, S., Kampkuiper, N., Nellensteijn, J., Hekman, E., Tuijthof, G., Schröder, F. & Koenrades, M.https://doi.org/10.1016/j.bas.2024.102905

Onderzoeksprofielen

Lopende projecten

Patiënt specifieke SI-fusie om de kwaliteit van leven voor vrouwen met ernstige bekkeninstabiliteit te verbeteren

Ernstige bekkeninstabiliteit leidt tot hevige pijnklachten en immobiliteit. Ter pijnreductie en functieherstel kunnen stabiliserende implantaten in het sacro-iliacale gewricht worden geplaatst. Bij onjuiste plaatsing kunnen ernstige complicaties als implantaat loslating en/of onherstelbare zenuwschade optreden. Het doel van deze studie is om de optimale patiënt-specifieke implantaat positie te bepalen middels een eindige elementen analyse. Vervolgens kan met een patiënt-specifieke chirurgische guide, de optimale implantaat positie gerealiseerd worden. Deze guide is als prototype ontwikkeld en wordt gevalideerd d.m.v. een kadaver studie. Hiermee zal naar verwachting het risico op complicaties afnemen en de kwaliteit van leven voor vrouwen met ernstige bekkeninstabiliteit worden vergroot

Ontwikkeling van een unieke methode voor 3D standscorrecties van het been door gebruik van dynamische bewegingsanalyse

Scheefstand van het been kan tijdens beweging overmatige krachten op kniestructuren veroorzaken. Traditioneel wordt een osteotomie uitgevoerd om deze krachten te neutraliseren, maar wordt gepland met behulp van hoeken op een statische röntgenfoto, waarbij geen rekening wordt gehouden met de dynamische krachtaspecten die optreden tijdens dagelijkse activiteiten (ADL). Daarom streven we ernaar om de uitkomst van een geslaagde osteotomie te veranderen van een statisch uitgelijnd ledemaat naar genormaliseerde bewegingen en belastingen in het kniegewricht. Uiteindelijk zal deze aanpak leiden tot gepersonaliseerde standscorrecties gebaseerd op dynamische interne krachten, waardoor slijtage van de knie, herruptuur van een gereconstrueerde voorste kruisband en gefaalde return-to-sport kan worden verminderd.

Experimentele weefselkarakterisatie

H3D- VISIOnAiR

One-stop breath analyser

Thumbs up!

Duim omhoog voor innovatief hand-exoskelet

Het hand-exoskelet helpt mensen die hun hand niet goed kunnen gebruiken bij het vastpakken en loslaten van voorwerpen en om de functie van de hand te herstellen. In het project werken de mkb-bedrijven Roessingh Research and Development (Enschede), Hankamp Rehab (Enschede) samen met de Universiteit Twente (Enschede) en Roessingh Centrum voor Revalidatie (Enschede) aan de doorontwikkeling tot een betaalbaar goedgekeurd en werkend prototype en marktklaar product met daarbij een passend verdienmodel.

The State of the Cartilage (START)

De casus van Marco van Basten blijft verbazen: waarom gaat een gezonde, sportieve tiener door een simpele enkelverstuiking binnen een paar jaar naar een blijvende handicap als gevolg van enkelartrose? Om dit in de toekomst te voorkomen ontwikkelt dit consortium een nieuw meetinstrument dat direct na de blessure kan aantonen of er schade is in de enkel, en hoe ernstig. In een grootschalige studie wordt onderzocht bij welke sporters deze schade verergert richting artrose. Met dit instrument en de opgedane kennis wordt het mogelijk artrose te behandelen voordat het te ver gevorderd is.

Slim implantaat voor permanente correctie van scoliose

DYNACURE

Scoliose is een vervorming van de ruggengraat dat voorkomt bij 2-5% scholieren. Als de vervorming ernstig is wordt deze vastgezet met een staaf, die de beweging beperkt. "Ons doel is om de scoliose ongedaan te maken zonder beperkingen. Als basis nemen we een bestaand implantaat die al toestaat dat het lichaam groeit. We zorgen dat dit implantaat slim wordt door de belasting aan te passen per patiënt. Het aanpassingsniveau wordt bepaald met een computermodel dat de optimale belasting voor correctie in de loop van de tijd voorspelt. Het nieuwe implantaat corrigeert scoliose uiteindelijk permanent."

Voltooide projecten

Double Spring Reduction system

Waterjetdissection

Minilecture bij de Zwarte Cross: 'Healing Water'  De line-up van de Universitent is bekend! | Zwarte Cross

Scan de QR-code of
Download vCard