Welkom...

dr. A.M. Sools (Anneke)

Universitair docent

Over mij

Anneke Sools is universitair docent aan de afdeling Psychologie, Gezondheid en Technologie van de Universiteit Twente. Ze is als programmadirecteur verbonden aan het Storylab (Nederlands expertisecentrum op het gebied van narratieve psychologie, gezondheid en technologie). Sools heeft de AERA (American Educational Research Association) Early Career Award 2018 van de Narrative SIG (Special Interest Group) toegekend gekregen. Haar promotieonderzoek naar narratieve onderzoeksmethodologie in de context van gezondheidsbevordering deed zij aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Voor haar afstudeeronderzoek aan de vakgroep cultuur- en godsdienstpsychologie van de toenmalige katholieke universiteit Nijmegen ontving zij de Professor Halkes Scriptie Prijs in 2001.  Voor haar huidige onderzoek naar de constructie van mogelijke, alternatieve toekomsten in situaties waarin mogelijkheden onder druk staan, werkt zij samen met onderzoekers, kunstenaars en professionals in Nederland, Griekenland, Groot-Brittannie en Finland.

Expertises

Narrative
Referendum
Health
Intellectual Disability
Health
Visualization
Referendum
Young Adults
Pregnancy
Agricultural Product
Anxiety
Parturition
Psychiatry
Behavioral Medicine
Oral History
Psychology
Innovation
Research
Voter
Communicative Practice
Health
Counseling
Psychotherapy
Communication
Disabled Persons

Onderzoek

Mijn onderzoek richt zich op

Publicaties

Recent
de Visser, M., Miao, S., Englebienne, G., Sools, A. M., & Visscher, K. (2017). Machine-based mapping of innovation portfolios. 667-671. Paper presented at 18th International CINet Conference, Potsdam, Germany.
Sools, A. M., Triliva, S., Fragkiadaki, E., & Tzanakis, M. (2017). De casus van het Griekse Referendum in 2015: Persoonlijke toekomstverbeelding als prospectief reflectie-instrument. Tijdschrift positieve psychologie, 2(10), 26-31.
Overige bijdragen

 

Pure Link

Google Scholar Link

Onderwijs

  • Module 6. Mental Health. Disorder and Story.
  • Supervision of Master theses
  • Supervision of Bachelor theses

Vakken

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus (gebouwnr. 41), kamer B 131a
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus  B 131a
Postbus 217
7500 AE Enschede