Welkom...

prof.dr. A.D. van der Meer (Andries)

Adjunct Hoogleraar

Over mij

Andries van der Meer heeft een Master in Medische Biologie van de Rijksuniversiteit Groningen, en ontving in 2010 zijn doctorstitel op het proefschrift 'Microfluidic Technology in Vascular Research: The Endothelial Response to Shear Stress', uitgevoerd onder begeleiding van prof. dr. Jan Feijen en prof. dr. István Vermes aan de Faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente. Tussen 2010 en 2015 werkte dr. Van der Meer als post-doctoraal onderzoeker en later als 'Senior Research Fellow' aan de Universiteit Twente in de groep van prof. dr. ir. Albert van den Berg en aan het Wyss Institute van Harvard University in de groep van prof. dr. Don Ingber. Dr. van der Meer kreeg in 2015 een aanstelling aan de Universiteit Twente als Tenure Track Universitair Docent bij de afdeling 'Applied Stem Cell Technologies'. Sinds 2022 is hij Adjunct Hoogleraar en coördineert hij meerdere onderzoeksprojecten op het vlak van organ-on-chip technologie. Hij is de afgevaardigde van de universiteit in de deelnemersraad van hDMT - het nationaal 'Organ-on-Chip' consortium, en hij richt zich actief op toepassing van organ-on-chipsystemen in biomedisch en farmacologisch onderzoek in voor oogaandoeningen, vaataandoeningen en trombose.

Expertises

Medicine & Life Sciences
Blood Vessels
Endothelial Cells
In Vitro Techniques
Induced Pluripotent Stem Cells
Lab-On-A-Chip Devices
Microfluidics
Technology
Thrombosis

Onderzoek

  • Ontwikkeling van 'organ-on-chip' microvloeistoftechnologie
  • Geavanceerde in vitro modellen van menselijke organen en weefsels
  • Focus op netvlies, oogaandoeningen, biologie van bloedvaten en trombose
  • Menselijke stamceltechnologie
  • Toepassingen in medicijnontwikkeling en 'precisiegeneeskunde'
  • 3V - 'Vervangen, Verminderen en Verfijnen' van dierproeven

Publicaties

Recent
Schot, M., Becker, M. , Paggi, C. A., Gomes, F., Koch, T., Gensheimer, T., Johnbosco, C., Nogueira, L. P. , van der Meer, A., Carlson, A., Haugen, H. , & Leijten, J. (2023). Photoannealing of Microtissues Creates High-Density Capillary Network Containing Living Matter in a Volumetric-Independent Manner. Advanced materials, Article 2308949. Advance online publication. https://doi.org/10.1002/adma.202308949

Pure Link

Google Scholar Link

Onderwijs

  • Moleculaire biologie en celbiologie
  • Biomedische Technologie
  • Stamceltechnologie

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Science and Technology
Horst - Zuidhorst (gebouwnr. 28), kamer 116
De Horst 2
7522LW  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Science and Technology
Horst - Zuidhorst  116
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media