Welkom...

drs. B.J.C.C. Sweep (Bregje)

Docent Professioneel Gedrag

Over mij

Ik ben sociaal psycholoog, trainer en (voormalig) theaterdocent met een passie voor lesgeven. Mijn interesses liggen in communicatieve vaardigheden, presenteren en persoonlijke ontwikkeling.

In mijn werk houd ik me bezig met de ontwikkeling van professioneel gedrag van de studenten uit het cluster Health. Bij -voornamelijk- de opleiding Technische Geneeskunde vertaalt dit zich in het lesgeven en begeleiden van bachelorstudenten in medische consultvaardigheden, reflectievaardigheden en presentatievaardigheden. Verder begeleid ik masterstudenten Technical Medicine in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling tijdens de stages in het 5e en 6e jaar.

Onderzoek

Ik ben een docent pur-sang en besteed al mijn tijd aan het lesgeven.

Onderwijs

Bachelor:

Ik geef les aan 1e, 2e, en 3e jaars studenten Technische Geneeskunde. In hoorcolleges en praktische werkcolleges behandel ik alles omtrent medische consultvoering en communicatieve vaardigheden. Denk dan aan onderwijs over basis communicatieve vaardigheden, reflecteren, trainen van medische consultvaardigheden met behulp van simulatiepatiënten, complexe consulten, emoties en feedback. 
Verder begeleid ik de tutoren die op hun beurt de bachelorstudenten in hun projecten begeleiden rondom thema’s als samenwerken, projectmatig werken en groepsrollen.

Daarnaast geef ik bij de opleidingen Technische Geneeskunde, Biomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen workshops over presenteren en/of begeleid ik proefpresentaties in het 1e jaar.

In de bachelor zie je vaak een grote ontwikkeling bij studenten op het gebied van communicatieve vaardigheden en die vind ik erg inspirerend om te mogen zien.

Master:

In de master Technical Medicine begeleid ik 5e en 6e jaars studenten tijdens hun klinisch-technische stages in academische en topklinische ziekenhuizen. In intervisies, individuele gesprekken en geschreven reflecties staat de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de student centraal. Zo wordt de toekomst technisch geneeskundige voorbereid op hun verbindende rol in de klinische praktijk.

Iedere student vraagt een andere aanpak en deze verdieping in de begeleiding vind ik prachtig om te doen.

 


Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Contactgegevens

+31534893300 (bij geen gehoor)
 

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede