Welkom...

dr. D.R.J. Prak (Dennis)

Universitair docent

Over mij

Dennis Prak is universitair docent in de vakgroep Industrial Engineering and Business Information Systems aan de Universiteit Twente. Dennis' voornaamste onderzoeksinteressen zijn voorraadbeheer, vraagvoorspelling, data-gedreven optimalisatie, luchtvaart en logistiek in brede zin. Momenteel leidt hij het onderzoeksproject "Operations Research and AI for Airline Operations" met KLM Royal Dutch Airlines in het kader van het Kickstart AI initiatief.

 

Dennis coördineert en doceert in de Minor Aerospace Management & Operations, doceert in de Minor Aircraft Engineering, het B-IEM programma en begeleidt BSc en MSc afstudeerprojecten op bovengenoemde onderwerpen. Hij behaalde zijn MSc in Operations Research (2014), Research MSc in Economics & Business (2014) en doctoraat (2019) aan de Rijksuniversiteit Groningen. T/m 2021 was hij gastonderzoeker aan de TU München in Duitsland.

Onderzoek

Dennis leidt het onderzoeksproject "Operations Research and AI for Airline Operations" samen met KLM Royal Dutch Airlines in het kader van het Kickstart AI initiatief.

Tot en met 2021 was Dennis gastonderzoeker aan de TU München in het kader van een NWO-Rubiconproject dat zich richtte op data-gedreven voorraadbeheer in dynamische bestelketens. Hij leidde daar ook het projectteam "Integrated Learning and Optimization for Mobility and Transportation Services".

Dennis' promotieonderzoek was gefinancierd door een NWO Research Talent beurs en richtte zich op het raakvlak tussen vraagvoorspelling en voorraadbeheer. Verder heeft Dennis gepubliceerd over verschillende onderwerpen in logistiek, voorraadbeheer, econometrie en toegepaste statistiek.

Dennis' verdere onderzoeksinteressen zijn voorraadbeheer, vraagvoorspelling, data-gedreven optimalisatie, luchtvaart en logistiek in brede zin.

Publicaties

Recent
Gammelli, D., Wang, Y. , Prak, D., Rodrigues, F., Minner, S., & Pereira, F. C. (2022). Predictive and prescriptive performance of bike-sharing demand forecasts for inventory management. Transportation Research Part C: Emerging Technologies, 138, [103571]. https://doi.org/10.1016/j.trc.2022.103571
Prak, D., Teunter, R., Babai, M. Z., Boylan, J. E., & Syntetos, A. (2021). Robust compound Poisson parameter estimation for inventory control. Omega, 104, [102481]. https://doi.org/10.1016/j.omega.2021.102481
Prak, D. R. J. (2019). Practice-inspired contributions to inventory theory. [PhD Thesis - Research external, graduation external, University of Groningen]. University of Groningen. http://hdl.handle.net/11370/06286e84-994e-42b3-a69f-fe52b159eca3

Pure Link

Google Scholar Link

Onderwijs

Dennis coördineert en doceert in de Minor Aerospace Management & Operations, bedoeld voor derdejaars BSc studenten en deel van het HTHT Minorpakket Aeronautical Engineering & Management. Hij doceert ook in de Minor Aircraft Engineering, die deel uitmaakt van hetzelfde pakket.

Bovendien doceert Dennis in het B-IEM programma en begeleidt afstudeerprojecten over voorraadbeheer, vraagvoorspelling, data-gedreven optimalisatie, supply chain management, luchtvaart en logistiek.

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10), kamer 3311
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn  3311
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media