Welkom...

dr. E. Topan (Engin)

Universitair hoofddocent

Over mij

 

Ik ben universitair hoofddocent slimme productie en supply chain planning aan de Universiteit Twente, met de nadruk op de veerkracht van onze productiesystemen en supply chain.

Ik ontving mijn Ph.D. van de Technische Universiteit van het Midden-Oosten, Turkije, in 2010. Ik werkte als onderzoeker en docent aan de Cankaya Universiteit, de Turkse Militaire Academie, de Technische Universiteit Eindhoven en de Erasmus Universiteit Rotterdam (parttime). Ik ben betrokken geweest bij onderzoeksprojecten op het gebied van proactieve after-sales servicelogistiek voor kapitaalgoederen (ProSeLo, ProSeLoNext) en proactieve onderhoudsplanning (MANTIS).

Mijn onderzoek ligt in het vergroten van de veerkracht en wendbaarheid van toeleveringsketen- en productiesystemen door gebruik te maken van gegevens die in deze systemen zijn ingebed en het mogelijk maken van voorspellende en proactieve planning in toeleveringsketens door model- en datagestuurde methoden te combineren. Mijn onderzoek richt zich op twee toepassingsgebieden: (i) proactieve after-sales servicelogistiek, voorspellend onderhoud en supply chain control towers voor producenten van kapitaalgoederen, en (ii) slimme datagestuurde productie- en leveringsplanning, met name voor het MKB.

Ik werk momenteel aan drie projectinitiatieven: (1) PERISCOP en kleinere projecten eromheen op het gebied van AI-aangedreven flexibele productie- en leveringsplanning voor het MKB, en het coördineren van dit project en deelnemen als co-leider, (2) DESIRE op het gebied van slimme , duurzaamheid en veerkrachtige productie met een iets bredere focus met een rol van medeaanvrager en WP-leider, en (3) OpsCenter over servicecontroletorens voor after-sales servicelogistiek en deelname aan dit project als medeaanvrager.

Expertises

Mathematics
Inventory Control
Spare Parts
Business & Economics
Inventory Control
Spare Parts
Warehouse
Engineering & Materials Science
Control Towers
Inventory Control
Warehouses

Publicaties

Recent
Harmelink, R. (2022). Constructing the Service Control Tower. [EngD Thesis, University of Twente]. University of Twente.

Pure Link

Google Scholar Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10), kamer 4408
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn  4408
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media