Welkom...

dr. E. van Laar (Ester)

Universitair docent

Over mij

Ester van Laar is als postdoc onderzoeker verbonden aan de vakgroep Communicatiewetenschap. Haar onderzoek richt zich op het meten van 21e-eeuwse digitale vaardigheden. Hieronder behoren vaardigheden als informatiemanagement, communicatie, samenwerken, kritisch denken, creativiteit en probleemoplossend vermogen. In haar onderzoek gebruikt ze verschillende kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekmethodes om de digitale vaardigheden die jongeren en werkprofessionals benodigd hebben te identificeren en te meten. De 21e-eeuwse digitale vaardigheden worden gezien als de sleutel tot werkgelegenheid en innovatie.

Expertises

Social Sciences
Communication
Creativity
Cultural Economy
Determinants
Worker
Arts & Humanities
21st Century
Literature Review
Business & Economics
Creative Industries

Onderzoek

Het PhD project is onderdeel van een interdisciplinair project 'e-skills, key to the 21st century labor', gesubsidieerd door het NWO en verschillende publiek-private partijen. Het doel van dit project is het vaststellen en mogelijk verbeteren van het niveau van 21e-eeuwse digitale vaardigheden van werknemers in de creatieve industrie. 

Publicaties

Recent
van Laar, E. , van Deursen, A. J. A. M. , van Dijk, J. A. G. M., & de Haan, J. (2019). Examining the sequentiality of 21st-century digital skills: A path analysis. Paper presented at 69th Annual International Communication Association Conference 2019, Washington, District of Columbia, United States.

Pure Link

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2022/2023

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2021/2022

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus (gebouwnr. 41), kamer C225B
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus  C225B
Postbus 217
7500 AE Enschede