Welkom...

H. Kip MSc (Hanneke)

Promovendus & docent

Over mij

Mijn carrière aan de UT startte in 2008, toen ik begon met mijn bachelor psychologie. Na het behalen van dat diploma, heb ik twee masters afgerond: Health Psychology & Technology en Positieve Psychology & Technologie. Nadat ik een aantal maanden in een opvangtehuis in Zuid-Afrika heb gewerkt, ben ik weer bij de UT terecht gekomen, dit keer niet meer als student, maar als docent Health Psychology. Ik begeleidde studenten en ontwikkelde en gaf lessen in de bachelor, pre-master en master van psychologie. Gedurende deze periode heb ik ook de mooie kans gekregen om de ontwikkeling van een gratis online cursus (MOOC) voor eHealth te coördineren.

In juli 2016 ben ik gestart met mijn PhD over de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van eHealth in de forensische geestelijke gezondheidszorg. Dit project is een samenwerking tussen de UT, Erasmus MC en Stichting Transfore. Mijn begeleiders hierin zijn dr. Saskia Kelders, dr. Yvonne Bouman en prof. dr. Lisette van Gemert-Pijnen. Het project gaat over het ontwikkelen van eHealth technologieën om het gedrag van forensisch psychiatrische patiënten te monitoren en coachen. We richten ons daarin onder andere op participatory development, Virtual Reality in de forensische psychiatrie, gedragsverandering door technologie en datagestuurde coaching van agressief gedrag. Naast mijn PhD project ben ik ook nog steeds docent in de bachelor psychologie en de master Health Sciences en begeleid ik studenten. Verder ben ik een editor van het boek ‘eHealth Technology: Theory, Development and Evaluation’ en coördineer ik de MOOC nog steeds.

Expertises

Telemedicine
Biomedical Technology
Forensic Psychiatry
Psychology
Behavioral Medicine
Delivery Of Health Care
Mental Health
Motivation
Technology

Publicaties

Recent
Kip, H. (2017). Evidence-based eHealth - Wat werkt voor wie?. Abstract from VGCt Najaarscongres 2017, Veldhoven, Netherlands.
Kip, H., Kelders, S. M., Bouman, Y., Dijkslag, D., & van Gemert-Pijnen, L. (2017). Participatory development of Virtual Reality to coach forensic psychiatric patients. In P. W. de Vries, & T. Van Rompay (Eds.), Persuasive Technology: Development and implementation of personalized technologies to change attitudes and behaviours
Kip, H., & Bouman, Y. (2017). eHealth ontwikkelen met gebruikers. Festival Forensische Zorg 2017, Utrecht, Netherlands.
Kip, H., Sieverink, F., van Gemert-Pijnen, J. E. W. C., & Kelders, S. M. (2017). eHealth MOOC: Combining psychology, technology and health. 6th annual conference of the Association for Researchers in Psychology and Health, Leiden, Netherlands.
Kip, H., Bouman, Y., Kelders, S., Dijkslag, D., & van Gemert-Pijnen, L. (2017). The holistic development process of Virtual Reality for Forensic Mental Healthcare. 299-300. Poster session presented at IAFMHS Conference Split 2017, Split, Croatia.

Pure Link

Projecten

Onderzoeksproject

In juli 2016 ben ik gestart met mijn PhD over de ontwikkeling van eHealth in de forensische geestelijke gezondheidszorg. Dit project is een samenwerking tussen de UT, Erasmus MC en Stichting Transfore. Mijn begeleiders hierin zijn dr. Saskia Kelders, dr. Yvonne Bouman en prof. dr. Lisette van Gemert-Pijnen. Het project gaat over het ontwikkelen van eHealth technologieën om het gedrag van forensisch psychiatrische patiënten te monitoren en coachen. We richten ons daarin onder andere op participatory development, Virtual Reality in de forensische psychiatrie, gedragsverandering door technologie en datagestuurde coaching van agressief gedrag. Naast mijn PhD project ben ik ook nog steeds docent in de bachelor psychologie en de master Health Sciences en begeleid ik studenten. Verder ben ik een editor van het boek ‘eHealth Technology: Theory, Development and Evaluation’ en coördineer ik de MOOC nog steeds.

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus (gebouwnr. 41), kamer B 112b
De Zul 10
7522NJ  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Cubicus  B 112b
Postbus 217
7500 AE Enschede

Werkdagen

Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Even
Oneven
Op maandagen en woensdagen werk ik bij Transfore in Deventer.

Social Media