Welkom...

ir. H. Reuvekamp (Hanneke)

Docent & Promovenda

Over mij

Heb je wel eens nagedacht over producten die tegen de huid worden gedragen? Dit heeft invloed op hoe een product ervaren en gebruikt wordt. Het contact dat wordt gevormd heeft invloed op de ervaring en het gebruik hiervan. Door de materiaal- en oppervlakte eigenschappen van een product te beschouwen en het op de juiste manier te ontwerpen kan de functionaliteit en de daaruit voortvloeiende effecten worden beïnvloed."

Tijdens zowel de Bachelor als de Master (Cum Laude) Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente ontdekte ik mijn interesse voor surface engineering en de gezondheidszorg.

Als promovendus richt ik tijdens mijn onderzoek de aandacht op de rol van surface engineering in (medische) producten. Ik kijk hoe het microklimaat, oftewel het lokale gebied tussen de huid en het product bestaande uit de gecombineerde effecten van temperatuur, vochtigheid en luchtstroming, kan worden gereguleerd door middel van het ontwerpen van het oppervlak of de contactinterface. Dit met het doel om gezondheidsproducten te innoveren, omdat ik geloof dat "voorkomen beter is dan genezen".

Naast mijn promotieonderzoek ben ik aangesteld als junior docent, waarbij ik vooral betrokken ben als (co)docent voor de vakken Nature-Inspired Design and Engineering en Statica bjj de bachelor- en masteropleidingen van Industrial Design Engineering. Daarnaast ben ik (project)tutor en scriptiebegeleider. Ik ben altijd geïnteresseerd in het leren over - en implementeren van nieuwe onderwijsstrategieën en innovatie.

Pure Link

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Nieuws op utwente.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Engineering Technology
Horst Complex (gebouwnr. 20), kamer N107
De Horst 2
7522LW  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Engineering Technology
Horst Complex  N107
Postbus 217
7500 AE Enschede