De verbinding tussen middelbaar onderwijs (havo en vwo) en Universiteit Twente (en de hbo-instellingen Windesheim en Saxion) wordt op een mooie manier zichtbaar in het schoolvak Natuur Leven en Technologie (nlt). In de periode vanaf 2006 heb ik gewerkt aan het ontwikkelen en certificeren van lesmodules. Sinds 2009 ben ik bij Universiteit Twente werkzaam voor de vakken nlt en biologie in betasteunpunt (nu vo-ho netwerk) oost.

Een reeks modules heb ik in samenwerking met docenten, toa's, studenten en experts herzien of nieuw ontwikkeld. Een succesvol voorbeeld is lesmateriaal over Lab on a chip, waarvoor ik eenvoudig en goed inzetbaar praktisch werk heb ontwikkeld. Van veel onderwerpen heb ik met studenten masterclasses en workshop voor het leerlingenlab van Pre-U ontwikkeld en verzorgd.

Voor de lerarenopleiding begeleid ik studenten met nlt-gerelateerde opdrachten en een college over nlt.
Op dit moment werk ik aan de ontwikkeling van lesmateriaal in het project Wetropolis (fysieke modellen voor waterbeheer en klimaatadaptatie), digitale technologie en duurzame ontwikkeling.

Mijn werk voor Universiteit Twente doe ik in combinatie met lessen (nlt) bij Greijdanus in Zwolle en het voorzitterschap van de NVON (Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen).

Organisaties

Vakken collegejaar 2022/2023

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.

Adres

Universiteit Twente

Ravelijn (gebouwnr. 10)
Hallenweg 17
7522 NH Enschede

Navigeer naar locatie

Organisaties

Scan de QR-code of
Download vCard