Sinds mijn studie in de Lage Temperaturen Groep aan de Universiteit Twente ben ik gepassioneerd door de toepassingen van supergeleiding in versnellers, industriĆ«le en medische apparaten. Ik ben mij loopbaan begonnen bij het Lawrence Berkeley National Lab, waar ik werkte aan supergeleidende versnellermagneten. Dit werd gevolgd door acht jaar werk in de medische diagnostieke apparatenindustrie.Ā 

Daarna bleef ik werken in de ontwikkeling van MRI-systemen, eerst als mede-oprichter van een bedrijf dat MRI scanners maakte in China, gevolgd door een verhuizing naar wat toen nog deel uitmaakte van Europa, bij Tesla Engineering in het Verenigd Koninkrijk, om te werken aan een breed scala aan supergeleidende magneetsystemen in hoog-veld MRI, protontherapie, deeltjesversnellers, fusiemagneten en de halfgeleiderindustrie.

Ik ben in 2023 in dienst getreden bij de Universiteit Twente, met als doel de benodigde technologische bouwstenen te ontwikkelen voor een duurzame toekomst vanĀ  supergeleidende krachtstroom voor industriĆ«le en research toepassingen. Mijn focus zal liggen op nieuw HTS kabelonderzoek, integratie met innovatieve koeltechnieken en de ontwikkeling van stabiele quench - en helium-vrije systemen.

Organisaties

Nevenwerkzaakheden

  • Stichting SuperActBestuursfunctie Stichting SuperAct

Mijn focus zal liggen op nieuw en innovatief hoge temperatuur supergeleidend kabelonderzoek, integratie met innovatieve koeltechnieken en de ontwikkeling van stabiele quench - en helium-vrije systemen.

Onderzoeksprofielen

Verbonden aan opleidingen

Vakken collegejaar 2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.

Adres

Universiteit Twente

Carré (gebouwnr. 15), kamer C2041
Hallenweg 23
7522 NH Enschede

Navigeer naar locatie

Organisaties

Scan de QR-code of
Download vCard