Welkom...

dr. L.E.I. Breymann (Ingrid)

Vakdidacticus Informatica en Projectmanager

Over mij

Ik ben informaticus en gepromoveerd op het gebied kunstmatige intelligentie (niet-monotone logica). Na afronding van mijn proefschrift heb ik een aantal jaren als post-doc en medewerkster onderwijs bij de Universiteit Twente gewerkt. Daarna heb ik vanuit een eigen bedrijf scholen ondersteunt met beleidsadvies en trainingen voor de integratie van ICT in het onderwijs.

Ik heb ruime ervaring als projectleider van diverse projecten op het gebied van ICT in het onderwijs en onderwijsverniewing (zie 'projecten').

Als vakdidacticus informatica wil ik studenten enthousiasmeren voor het vak informatica in het voortgezet onderwijs en goede toekomstige docenten opleiden. Ook wil ik bijdragen aan een goed professionaliseringsaanbod van de initiële opleiding via de inductiefase naar volledig vakmanschap. Daarnaast wil ik de aantrekkelijkheid van het vak informatica vergroten voor een brede leerlingenpopulatie. Dit doen we o.a. door mee te werken aan de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor het nieuwe examenprogramma informatica.

Expertises

Social Sciences
Assistant
Efficiency
Learning
Learning Process
Programming
Student
Supervision
Teaching

Publicaties

Recent
Breymann, L. E. I. , Mader, A. H., & Kok, H. M. (2020). How can technology enhanced learning improve the efficiency and quality of help seeking and giving for programming tutorials? In J. van der Veen, N. van Hattum-Janssen, H-M. Järvinen, T. de Laet, & I. ten Dam (Eds.), Engaging, Engineering, Education: Book of Abstracts, SEFI 48th Annual Conference University of Twente (online), 20-24 September, 2020 (pp. 679-688). University of Twente.

Pure Link

Projecten

Als projectleider ben en was ik bezig met diverse projecten op het gebied van ICT in het onderwijs en onderwijsverniewing zoals Bètasteunpunt Oost, InnovatieImpulsOnderwijs – VideolessenTwente’s got TalentBegeleiding Startende Leraren en Inf4all.

In het project Begeleiding Startende Leraren werken we samen met scholen in de regio aan goede inductiearrangementen voor startende leraren om hun professionele groei optimaal te ondersteunen. In 'JUMPSTART' (zie www.bsl-oost.nl) worden resultaten uit onze regio beschreven. 

Inf4all heeft als doel het aanbieden van een schakelprogramma voor de eerstegraads lerarenopleiding informatica om deze toegankelijker te maken voor bredere doelgroepen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Pre University
Ravelijn (gebouwnr. 10), kamer 4343
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10), kamer 4343
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Pre University
Ravelijn  4343
Postbus 217
7500 AE Enschede

Werkdagen

Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Even
Oneven