In januari 2020 ben ik begonnen aan mijn promotie onderzoek naar de dynamiek van rivierduinen, grote bodemvormen, onder hoge, lage en daartussen vari├źrende afvoeren. Het doel van mijn onderzoek is om de processen die ten grondslag liggen aan de groei en afbraak van deze bodemvormen te doorgronden, en om deze kennis vervolgend toe te passen in een model. Mijn onderzoek besteed ook speciaal aandacht aan de condities rondom laag en extreem laagwater.

Naast mijn PhD onderzoek ben ik ook geïnteresseerd in andere processen die spelen in en rond rivieren. Voorbeelden hiervan zijn grootschalige morfologische ontwikkelingen in de rivieren en de invloed van ons, mensen, op het riviersysteem. Denk hierbij aan het invloed van de grote uiterwaard ingrepen die zijn uitgevoerd om de rivier meer ruimte te geven tijdens extreem hoog water.

Wil je meer weten over mijn onderzoek, het vakgebied en het leven van een PhD'er, lees dan ook eens mijn blog: ' Faces of Science-Lieke Lokin'. Dit blog is in het kader van Faces of Science, de jongste groep onderzoekers onder het KNAW.

Verbonden aan opleidingen

Vakken collegejaar 2022/2023

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.

Scan de QR-code of
Download vCard