Tijdens mijn studies in technische geneeskunde en gezondheidswetenschappen, ben ik erachter gekomen dat ik mij graag wil inzetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg. Ik geloof dat het gezegde "voorkomen is beter dan genezen" erg relevant is voor de gezondheidszorg. Dit is ook het overkoepelende thema binnen mijn promotie, waarin ik betrokken ben bij drie verschillende studies die allemaal focussen op vroegdetectie of screening van hart- en vaatziekten. Binnen de studies werk ik aan het uitvoeren van gezondheidseconomische analyses en het ontwikkelen van een simulatiemodel om de uitkomsten van de studies te extrapoleren naar levensduur. Hieronder zullen de studies kort worden samengevat.

CONCRETE focust op het beschikbaar maken van de op CT gebaseerde calcium score aan de eerstelijns zorg om coronair vaatlijden accuraat te diagnosticeren in personen met aspecifieke angina pectoris of atypische pijn op de borst.

EARLY SYNERGY is het tweede stadium van een 2-delig screeningsprogramma. In het eerste stadium worden asymptomatische personen gescreend met een CT-calcium score. In EARLY SYNERGY wordt de impact van ischemie detectie door stress MRI als indicator voor preventieve invasieve behandeling in patiƫnten met een hoge calcium score bestudeerd.

In RED-CVD wordt een nieuwe screeningsstrategie om hart- en vaatziekten op te sporen ontwikkeld voor COPD en diabetes patiƫnten. Een nieuw ontwikkelde vragenlijst zal als indicatie dienen welke patiƫnten vervolgdiagnostiek zullen ondergaan.

Organisaties

Adres

Universiteit Twente

Technohal (gebouwnr. 18), kamer 3106
Hallenweg 5
7522 NH Enschede

Navigeer naar locatie

Organisaties

Scan de QR-code of
Download vCard