Welkom...

prof.dr. M. Vlasiou (Maria)

Hoogleraar

Over mij

Welkom op mijn homepage. Hier vindt u informatie over mijn professionele activiteiten en projecten. Gebruik de bovenstaande tabbladen om te navigeren.

Ik ben hoogleraar in stochastische netwerken aan de Universiteit Twente, universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Research Fellow van het Europese onderzoeksinstituut EURANDOM.

Mijn onderzoek concentrert zich op stochastische processen en besliskunde. U kunt mijn recente publicaties en projectinformatie vinden in de tabbladen "Onderzoek" en "Projecten" hierboven.

Naast mijn onderzoek ben ik actief in het bevorderen van genderdiversiteit in de academische wereld door mijn rollen als vertegenwoordiger voor Nederland bij de European Women in Mathematics Association en bij het Committee for Women in Mathematics van de International Mathematical Union. Daarnaast ben ik lid van de adviesraden van de nationale verenigingen van vrouwen in de wiskunde in Cyprus en in Griekenland.

Ik ben momenteel redacteur van  IISE TransactionsMathematical Methods of Operations ResearchOR Spectrum, en INFOR, en heb regelmatig deelgenomen in programmacommissies voor conferenties op het gebied van toegepast kansrekening en besliskunde.


Koppelingen

Energiegroep @UT
Mijn onderzoek @UT
arXiv
ORCiD
Research Gate
ResearcherID
Scopus

Expertises

Mathematics
Approximation
Polling Systems
Queue
Queue Length
Server
Workload
Engineering & Materials Science
Electric Vehicles
Servers

Nevenactiviteiten

 • Eindhoven University of Technology
  Assoc. Prof. (0.6 fte)
 • OR Spectrum (Springer Nature Switzerland AG)
  Associate editor
 • European Women in Mathematics
  National representative at EWM
 • Mathematical Methods of Operations Research (Springer)
  Associate editor MMOR
 • IISE Transactions (Taylor and Francis Online)
  Associate editor IISE Transactions
 • VHTO
  Volunteer and role model at VHTO
 • INFOR: Information Systems and Operational Research
  Associate editor INFOR

Onderzoek

Ik richt me op de prestaties van stochastische verwerkingsnetwerken met gelaagde architecturen met typische toepassingsdomeinen op datacenters, energie- en productienetwerken. Daarnaast heb ik gewerkt aan perturbatieanalyse voor heavy-tailed risicomodellen, Lévy-processen, grote afwijkingen voor niet-monotone stochastische recursies, en proportionele eerlijkheid in zwaar geladen netwerken. 

Publicaties

Recent
Christianen, M. H. M., Cruise, J., Janssen, A. J. E. M., Shneer, S. , Vlasiou, M., & Zwart, B. (2023). Comparison of stability regions for a line distribution network with stochastic load demands. Queueing systems, 103(3-4), 187-239. https://doi.org/10.1007/s11134-023-09873-z
Schol, D. , Vlasiou, M., & Zwart, B. (2022). Large Fork-Join Queues with Nearly Deterministic Arrival and Service Times. Mathematics of operations research, 47(2), 1335-1364. https://doi.org/10.1287/moor.2021.1171
Aveklouris, A. , Vlasiou, M., & Zwart, B. (2022). A Fluid Model of an Electric Vehicle Charging Network. Stochastic systems, 12(2), 151-180. https://doi.org/10.1287/stsy.2021.0084

Pure Link

Google Scholar Link

Onderwijs

Ik geef cursussen in waarschijnlijkheidstheorie, stochastische processen, epidemiologie van infectieziekten en prestatiemodellering. Ik begeleid regelmatig BSc-, MSc- en PhD-scripties, stages en PDEng-projecten over deze onderwerpen. Voor meer informatie over beschikbare projecten neem contact met mij op.

In 2010 heb ik mijn Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) behaald en heb ik mij via verschillende professionele ontwikkelingstrajecten verder geschoold in het onderwijs. Ik ben lid geweest van de facultaire Didactiekcommissie en de BKO-commissie. Ik heb verschillende beurzen gekregen voor onderzoek in het wiskundeonderwijs. Vind hier informatie over mijn laatste project.

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2022/2023

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2021/2022

Current Projects

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science
Zilverling (gebouwnr. 11)
Hallenweg 19
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science
Zilverling
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media