Welkom...

drs. N.S. Cramer Bornemann (Nicole)

Docent Professioneel Gedrag | Coördinator Master Procesbegeleiding

Over mij

Mijn opleidingsachtergrond ligt in de psychologie. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn liefde voor het onderwijs en het trainen en coachen van mensen.

Ik geef onderwijs in en over professioneel gedrag. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn collega’s van het team Professioneel Gedrag.

Dit onderwijs geef ik aan de drie opleidingen van het cluster Health, waarvan het grootste deel bij de opleiding Technische Geneeskunde.

Onder het kopje ‘onderwijs’ kan je een toelichting vinden over het onderwijs waarbij ik betrokken ben.

De drijfveren voor mij voor dit werk zijn het kunnen werken met jongvolwassenen en het begeleiden van hen in het ontwikkelen tot een zelfbewuste, zelfsturende professional, die weet wat er van hen gevraagd wordt in (verschillende) professionele omgevingen, maar die ook weet wat hen zelf beweegt en motiveert.

Het trainen van concretere vaardigheden in de bachelor tot het begeleiden en coachen en ook het steeds meer loslaten van studenten in de master is een combinatie die mij tot aan de dag van vandaag enthousiast en gemotiveerd houdt.

Onderwijs

Bachelor:

Bij de bachelor van Technische Geneeskunde geef ik onderwijs over medische communicatie. Hierbij is consultvoering een belangrijk onderwerp, wat begint bij basis communicatievaardigheden in jaar 1 en wat door loopt naar het trainen van complexe consultvoering, zoals het omgaan met heftige emoties of het voeren van een slechtnieuwsgesprek in jaar 3. Daarnaast geef ik ook onderwijs over o.a. reflectie, presenteren, geven en ontvangen van feedback, en dergelijke. Dit kan als ondersteunend onderwijs voor de consultvoering dienen, maar bijvoorbeeld ook rondom de begeleiding van studenten bij projecten.

Ik ben tevens betrokken bij het begeleiden van tutoren, die op hun beurt weer de studenten begeleiden bij hun projecten. Deze tutoren kunnen zowel student-tutoren als docent-tutoren zijn.

Bovenstaand onderwijs bieden we ook in toenemende mate aan bij de opleidingen Biomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen.

 

Master:

In de master van Technical Medicine begeleid ik studenten Master 2 en Master 3 studenten tijdens hun TG-schappen. Hierbij begeleid ik intervisies en voer ik individuele gesprekken om de studenten te helpen in hun persoonlijk en professionele ontwikkeling.

Daarnaast ben ik coördinator van de Master procesbegeleiding. Hierbij ben ik het aanspreekpunt voor zowel studenten, collega-procesbegeleiders, stagebureau en opleidingsdirecteur bij alle processen rondom studentbegeleiding met betrekking tot de TG-schappen. Daarbij organiseer ik de procesbegeleiding samen met het stagebureau en begeleid ik bij specifieke processen en/of bijzondere trajecten.

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Science and Technology
Technohal (gebouwnr. 18), kamer 2340
Hallenweg 5
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Science and Technology
Technohal  2340
Postbus 217
7500 AE Enschede