Dr. Pauline Weritz is een universitair docent in Organizational Behavior, Change Management and Consultancy in de Industrial Engineering and Business Information Systems Sectionaan de Universiteit Twente in Nederland. Ze behaalde haar Ph.D. (cum laude) in Bedrijfskunde, Innovatie en Duurzaamheid aan de Universiteit Ramon Llull in Spanje en was een gastonderzoeker bij de Afdeling Informatiesystemen aan de Boston College.

Met een achtergrond in Psychologie en Management richt Pauline haar onderzoek op het snijvlak van Organisatiegedrag, Informatiesystemen en Ondernemerschap. In haar werk verkent ze het kader van digitale transformatie en de impact ervan op organisaties en medewerkers in de toekomst van werk. Haar specifieke interesses omvatten leiderschap, cultuur en (ethische, sociale en milieu) verantwoordelijkheid in het digitale tijdperk. Ze maakt gebruik van zowel kwalitatieve als kwantitatieve methoden.

Pauline is ook mede-oprichter van het digitale adviesbureau vaerk. Ze verbindt mensen met en via digitale tools en creatieve methoden om ruimte te creĆ«ren voor verandering. Pauline spreekt op conferenties, evenementen en workshops over megatrends, de toekomst van werk en vrouwen in de IT. Samen met Franziska Schmitt en Dr. Janina Sundermeier is ze ook te horen in de wekelijkse Hello Diversity! Podcast, waar vrouwelijke ondernemers worden geĆÆnterviewd over hun gebruik van digitale technologieĆ«n tijdens hun ondernemersreis.

Organisaties

Met een achtergrond in Psychologie en Management richt Pauline haar onderzoek op het snijvlak van Organisatiegedrag, Informatiesystemen en Ondernemerschap. In haar werk verkent ze het kader van digitale transformatie en de impact ervan op organisaties en medewerkers in de toekomst van werk. Specifiek omvatten haar interesses leiderschap, cultuur en (ethische, sociale en milieu) verantwoordelijkheid in het digitale tijdperk. Ze maakt gebruik van zowel kwalitatieve als kwantitatieve methoden.

Onderzoeksprofielen

Lopende projecten

Eventually Walk the Talk: Fostering Research on the Intersection of Women’s Entrepreneurship and Digital Innovation

by Initiating a “Hello Diversity!” Podcast and Paper-thon

Scan de QR-code of
Download vCard