In het lab van Richard van Wezel bestuderen we hoe de activiteit van groepen zenuwcellen leidt tot gedrag. We onderzoeken hoe perceptie en actie verklaard kan worden door de electrische activiteit van netwerken van zenuwcellen die met elkaar communiceren. Het doel van het onderzoek is om de processen te begrijpen op het niveau van enkele zenuwcellen en netwerken van hersengebieden. Om deze verschillende niveaus te kunnen bemeten gebruiken we neurofysiologische technieken zoals neurofysiologische technieken, beeldverwerkingstechnieken (MRI, NIRS) en gedragsexperimenten. De bevindingen vertalen we in neurotechnologische innovaties met een focus op personen met een visuele beperking en Parkinson patiënten.

Organisaties

In het lab van Richard van Wezel bestuderen we hoe de activiteit van groepen zenuwcellen leiden tot gedrag. We onderzoeken met name hoe visuele perceptie verklaard kan worden door de electrische activiteit van netwerken van zenuwcellen die met elkaar communiceren. Het doel van de studies is om de processen te begrijpen op het niveau van enkele zenuwcellen en netwerken van hersengebieden. Om deze verschillende niveaus te kunnen bemeten gebruiken we neurofysiologische technieken zoals single cell elektrofysiologie, beeldverwerkingstechnieken (MRI, NIRS) en gedragsexperimenten. De bevindingen vertalen we in klinische aplicaties met een focus op de ziekte van Parkinson.

Overige bijdragen

Zie Google Scholar voor de publicatielijst

Onderzoeksprofielen

Adres

Universiteit Twente

Horst Complex (gebouwnr. 20), kamer ZH223
De Horst 2
7522 LW Enschede

Navigeer naar locatie

Organisaties

Overige contactinformatie

Richard van Wezel heeft andere aanstelling bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour (Radboud Universiteit)
https://www.ru.nl/en/people/wezel-r-van

Scan de QR-code of
Download vCard