Welkom...

R. Michielan MSc (Riccardo)

Promovendus

Over mij

Ik ben een promovendus in de wiskunde. Mijn onderzoeksinteresses hebben voornamelijk betrekking op kansrekening en stochastiek: in het bijzonder bestudeert mijn project de structuur en motieven van inhomogene geometrische willekeurige grafieken en netwerken.

Ik heb mijn MSc behaald aan de University of Padua, Italië, in 2020. Mijn wiskundige achtergrond ligt in kansrekening en mijn opleiding is voornamelijk gebaseerd op de ontwikkeling van abstract denken, in overeenstemming met de Italiaanse traditie.

Expertises

Mathematics
Clique
Lobachevskian Geometry
Random Graphs
Triangle
Business & Economics
Clique
Random Graphs
Engineering & Materials Science
Complex Networks
Geometry

Onderzoek

Mijn publicaties en werken vind je hier:

---

Hier is een lijst van mijn huidige onderzoeksinteresses:

Willekeurige grafieken
Willekeurige grafieken zijn kansverdelingen over grafieken. Evenzo zijn het grafieken die zijn opgebouwd via een willekeurig proces. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals: het bewijzen van het bestaan ​​van (deterministische) grafieken met specifieke eigenschappen; het modelleren van complexe netwerken die op verschillende gebieden worden aangetroffen, van biologie tot sociale wetenschappen; karakteriseren van de typische elementen van grafensembles. Mijn onderzoeksinteresse betreft inhomogene en geometrische willekeurige grafieken

Geometrische netwerken
Netwerken zijn vaak ingebed in metrische ruimten, waarbij aan elk hoekpunt een positie wordt toegewezen. In reële contexten is het normaal om te verwachten dat twee nabijgelegen hoekpunten gemakkelijker met elkaar verbonden zijn dan twee verre hoekpunten. Wanneer dit gebeurt, zeggen we dat het netwerk geometrisch is. Ik ben geïnteresseerd in het wiskundig bestuderen van dit soort netwerken, het analyseren van de eigenschappen van geometrische modellen en het begrijpen van wat er verschilt in aan- of afwezigheid van geometrie.

Netwerkstructuur
Veel netwerken in de echte wereld blijken schaalvrij te zijn: ze hebben een verdeling van machtswetten, wat betekent dat ze op zichzelf lijken, met een globale fractale structuur. Aan de andere kant bezitten grote netwerken vaak niet-triviale topologische eigenschappen, die de lokale analyse van het systeem aanzienlijk bemoeilijken. Een deel van mijn werk is het reconstrueren van de lokale structuur van verschillende netwerkmodellen. Het bestuderen van netwerkmotieven en clustering is een manier om een ​​dergelijk resultaat te bereiken.

Pure Link

Google Scholar Link

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science
Zilverling (gebouwnr. 11)
Hallenweg 19
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science
Zilverling
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media