Welkom...

R.O. Lutkenhaus (Roel)

Universitair docent

Over mij

Dr. Roel Lutkenhaus is universitair docent media en communicatie bij de afdeling communicatiewetenschap. Roel is geïnteresseerd in de rol die populaire cultuur en entertainment media kunnen spelen bij sociale verandering en gedragsverandering. Zijn werk richt zich op (1) het in kaart brengen van maatschappelijke onderstromen in digitale medianetwerken; (2) het ontwerpen, monitoren en evalueren van online interventies; en (3) participatieve benaderingen voor het ontwerpen en onderzoeken van zulke interventies.

Roel promoveerde in 2020 cum laude op de Entertainment-Education (EE) strategie in het nieuwe medialandschap. Hij gebruikte digitale onderzoeksmethoden om online communities in kaart te brengen en pleitte voor innovatieve samenwerkingen met content creators om doelgroepen buiten het bereik van traditionele massamedia te bereiken. Die benaderingen paste hij toe voor het RIVM, de DNA Dialoog en het Indiase edutainment-initiatief 'Main Kuch Bhi Kar Sakti Hoon 3' (Ik - een vrouw - kan alles bereiken).

Roel heeft een master in communication studies (Universiteit Twente, 2011), een bachelor in toegepaste kunst en techniek (Saxion Hogeschool, 2007), en werkte meer dan 10 jaar in de journalistiek, IT en marketing voordat hij aan zijn PhD begon.

Google Scholar Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede