Welkom...

dr. R.P.A. Loohuis MBA (Raymond)

Docent

Over mij

Dr. Raymond Loohuis is universitair docent Business Strategy & Marketing verbonden aan de Universiteit Twente (NIKOS). Zijn onderzoeksagenda wordt sterk beïnvloed door zijn interesse in strategievorming, verandering en uitvoering in bijvoorbeeld de zorg, dienstverlening en industrie met een specifieke focus op Industrie 4.0 en “servitisation strategies”. 

Raymond is lid van het Fraunhofer Project Center / NIKOS Business Team. Dit team is opgericht om bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van effectieve industrie 4.0 strategieën en passende innovatieve business modellen in verschillende sectoren.

Voor zijn aanstelling aan de Universiteit Twente in 2009 was Raymond werkzaam in het bedrijfsleven. Hij heeft onder meer gewerkt als Sales & Marketing Manager bij Corus Tubes. Daarna heeft hij gewerkt als Supply Chain Manager voor Thiel & Hoche GmbH, een belangrijke toeleverancier in de Europese automobielindustrie. Tevens is als Marketing Manager bij Koninklijke Hulshof in Lichtenvoorde verantwoordelijk geweest voor de commercialisering van een innovatie in de luchtvaartindustrie met een internationale strategische partner.

Door zijn professionele werkervaring te combineren met zijn academische kennis is Raymond in staat om op een pragmatische en inspirerende wijze een link te leggen tussen praktijk en theorie. Deze eigenschappen zijn waardevol gebleken voor kennisintegratie in zijn onderwijsprogramma's maar ook bij advisering op het gebied van strategiebepaling, uitvoering en de ontwikkeling van innovatienetwerken. 

Expertises

Resources
Innovation
Mobilization
Ad Hoc
High-Tech
Industrial Enterprise
Contingency
Black Box
Co-Creation
Linkage
Time
Enablers
Value Creation
Video Game Industry
Social Movements
Sustainable Development
Values
Entrepreneurs
Collective Behavior
Social Construction
Market
Social Entrepreneurship

Publicaties

Recent
Grohn, J., Loohuis, R. P. A., & Kijl, B. (2017). Exploring how technological and social drivers affect the experience of co-creation in the video game industry. Paper presented at Servitization 2017: 6h International Conference on Business Servitization 2017, Barcelona, Spain.
Loohuis, R. P. A., & Ehrenhard, M. L. (2014). A socio-material perspective on temporal work: practice breakdowns during strategic upheaval. Paper presented at 74th Academy of Management Annual Meeting 2014, Philadelphia, United States.

Pure Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10), kamer 2268
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn  2268
Postbus 217
7500 AE Enschede