BMS-HIB-CS
Werkdagen
even
oneven
M
T
W
T
F
op de campus
thuiswerkdag
afwezig

Dr, Suzanne Janssen werkt als Universitair┬áDocent bij de afdeling Technology, Human, and Institutional Behavior. Haar onderzoek richt zich op manieren van (samen)werken in the context van nieuwe technologie├źn in organisaties (bijv. robots, AI). Zij richt zich met name op de duale rol van technologie in organisaties, the ambivalente ervaringen die medewerkers hebben wanneer ze met nieuwe technologie├źn werken, en de manier waarop technologie├źn werk en samenwerken veranderen. Haar werk is met name kwalitatief van aard en focust op het gedetailleerd in kaart brengen hoe technologie op de werkvloer wordt gebruikt en wordt ervaren, en welke gevolgen dat heeft (voor zowel individu als team of organisatie). Haar eerdere onderzoek werd gepubliceerd in o.a.┬áJournal of Vocational Behavior, International Journal of Management Reviews, and┬áGroup & Organization Management.┬áIn 2018 ontving zij een NWO Veni beurs (NWO-Talentprogramma) om onderzoek te doen naar de implicaties van "Een robot als collega.". In 2015 verdedigde zij haar promotieonderzoek aan de Universiteit Twente met het predicaat Cum Laude.

Organisaties

In mijn huidige onderzoekslijn onderzoek ik de invloed van intelligente technologie┬áop organisaties, en vooral op hoe mensen hun werk doen en beleven. Ik onderzoek hoe het werk wat medewerkers doen verandert wanneer een nieuwe technologie wordt ge├»ntroduceerd, hoe de manier waarop zij hun werk doen verandert, en of met wie en hoe zij samenwerken verandert. Een belangrijk onderdeel hierin is te onderzoeken hoe medewerkers nieuwe technologie├źn daadwerkelijk gebruiken en ervaren.

Publicaties

2024
2022
Individuals' intentions to prepare for automation: The wording effects of the severity and time horizon of technological developments in question introductionsIn Understanding Society Innovation Panel Wave 14: Results from methodological experiments (pp. 5). University of Essex. Jansen, G. & Janssen, S.
2021

Onderzoeksprofielen

Ik geef onderwijs op het gebied van organisatiecommunicatie. Daarnaast verzorg ik onderwijs op het gebied van kwalitatieve onderzoeksmethoden. 

Verbonden aan opleidingen

Vakken collegejaar 2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.

Vakken collegejaar 2022/2023

Voltooide projecten

-

Een robot als collega

Ervaringen van medewerkers in hun samenwerking met robots

Adres

Universiteit Twente

Cubicus (gebouwnr. 41), kamer C204
De Zul 10
7522 NJ Enschede

Navigeer naar locatie

Organisaties

Scan de QR-code of
Download vCard