Welkom...

dr. S.R. Jansma (Sikke)

Universitair docent

Over mij

Mijn onderzoek gaat over de manier waarop wissel- en samenwerking tussen stakeholders technologische verandering kan beïnvloeden. Communicatie speelt een essentiële rol bij een succesvolle implementatie van technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Relevante communicatieprocessen gaan zowel over het verhaal dat over de technologie wordt verteld (framing) voor het creëren van legitimiteit als het betrekken van verschillende stakeholders voor de ontwikkeling van maatschappelijk robuuste innovaties. Contexten die ik onderzocht heb, zijn duurzame technologieën in de transitie naar Aardgasvrij, nanotechnologie voor de gezondheidszorg, en recentelijk het Covid-19 vaccine.

De vakken die ik doceer hebben betrekking op communicatie over technologische innovatie en maatschappelijke uitdagingen en stakeholdercommunicatie.

Publicaties

Recent
Jansma, S. R. (2020). Connect and affect: how stakeholder interactions facilitate technological change. [PhD Thesis - Research UT, graduation UT, University of Twente]. University of Twente. https://doi.org/10.3990/1.9789036550796

Pure Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede