Welkom...

dr. S. van der Linden (Sara)

Universitair docent

Over mij

Ik ben geïnteresseerd in het ontwikkelen van (technologische) ondersteuning voor coaching en reflectie van (startende) leraren. Voorheen richtte mijn onderzoek zich op de conceptualisering, het ontwerp van (technologische) ondersteuning en het meten van de reflectieve dialoog van leraren tijdens videocoaching, evenals op de ontwikkeling van praktische ondersteuning voor coaches op scholen. Momenteel werk ik aan de volgende versie van een formatief beoordelingsinstrument voor lerarenreflectie (genaamd ReflAct) met als doel coaches te helpen hun eigen coachingspraktijk te verbeteren en de coachingspraktijken in teams van coaches binnen scholen op één lijn te brengen. In mijn werk gebruik ik onderwijskundig ontwerponderzoek vaak als een aanpak om zowel theoretisch inzicht als praktische resultaten in dit vakgebied te ontwikkelen.

Publicaties

Recent
van der Linden, S. (2022). Supporting teacher reflection in video-coaching settings. [PhD Thesis - Research UT, graduation UT, University of Twente]. University of Twente. https://doi.org/10.3990/1.9789036554558
van der Linden, S. , van der Meij, J. , & McKenney, S. (2019). In-Service Teacher Video Coaching: from Design to Impact - A Systematic Review. Paper presented at 18th Biennial European Association for Research on Learning and Instruction Conference, EARLI 2019, Aachen, North Rhine-Westphalia, Germany.

Pure Link

Google Scholar Link

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn (gebouwnr. 10)
Hallenweg 17
7522NH  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences
Ravelijn
Postbus 217
7500 AE Enschede