Welkom...

dr. T.J. van Veelen (Thomas)

Onderzoeker

Over mij

Welkom op mijn profiel. Ik werk als postdoc binnen de Marine and Fluvial Systems onderszoeksgroep. Mijn onderzoek richt zich op getijde-gedreven zandbanken, bodemvormen, natuurlijke kustbescherming en modellering van overstromingen. Aan de UT werk ik aan het uitbreiden van het onderzoeksportfolio met betrekking tot de ontwikkeling van getijde-gedreven zandbanken. In het verleden heb ik een promotie-onderzoek gedaan naar de bijdrage van flexibele vegetatie op kwelders aan kustbescherming aan de Universiteit van Swansea (VK). Daarnaast ben ik hydrologisch adviseur geweest bij Nelen & Schuurmans.

Expertises

Earth & Environmental Sciences
Coast
Modeling
Morphodynamics
Sand
Sand Extraction
Sandbank
Vegetation
Wave Attenuation

Publicaties

Recent
van Veelen, T. J. , Roos, P. C. , & Hulscher, S. J. M. H. (2023). On elevation and migration: a model for sandbank dynamics in sediment-scarce seas. In A. Valance, T. Garlan, A. Crave, & A. Gangloff (Eds.), MARID VII, 7th International Conference on Marine and River Dune Dynamics 2023 (pp. 321-325). University of Rennes 1.
van Veelen, T. J. , Roos, P. C. , & Hulscher, S. J. M. H. (2022). Sandbanks on non-erodible layers: Grow or go?. 66-66. Abstract from NCK Days 2022, Enschede, Netherlands.

Pure Link

Google Scholar Link

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Vakken Collegejaar  2022/2023

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2021/2022

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede