Welkom...

dr. V.F. Delke (Vincent)

Universitair docent

Over mij

Vincent Delke behaalde zijn M.Sc. in International Business Administration aan de Universiteit Twente, Enschede, Nederland. Momenteel is Vincent als onderzoeker verbonden aan de Faculteit Behavioural, Management en Social sciences (BMS) van dezelfde universiteit. Zijn onderzoeksinteresses liggen in het managen van de interface tussen kopers en leveranciers binnen de waardeketen van producten.

Zijn onderzoek richt zich met name op de strategische bijdrage van inkoop- en leveringsmanagement op de prestaties van productiebedrijven. Zijn promotieonderzoek voerde hij uit aan de Universiteit Twente in samenwerking met de Hogeschool Münster. Tijdens deze onderzoeksfase richt hij zich op de ontwikkeling van professionele inkoopvaardigheden en geschikte onderwijsmethoden om deze vaardigheden te trainen. Hierbij gaat hij vooral in op hoe de toenemende digitalisering, rond Industrie 4.0, de verantwoordelijkheden en vaardigheidseisen van inkoopprofessionals beïnvloedt. Inkoopcompetentieprofielen veranderen echter verder als gevolg van verschuivende inkoopdoelstellingen zoals innovation sourcing en duurzaamheid. Binnen zijn doctoraatsonderzoek bestudeerde hij verder het nut van game-based learning als een specifieke onderwijsaanpak om toekomstige vaardigheden in het inkoopdomein aan te leren. Hij richt zich dan ook op de dringende behoefte om de onderwijspraktijken binnen het vakgebied te verbeteren om een leven lang leren voor professionals te realiseren.

De onderzoeksresultaten worden gebruikt door bedrijven en opleiders die verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van toekomstig human resource management op het gebied van inkoop en supply management. Met dit doel is Vincent ook vaak betrokken bij transferprojecten en workshops in het bredere scala van inkoopstudies. Aan de Universiteit Twente is Vincent verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs op het gebied van inkoop en technologie.

Expertises

Engineering & Materials Science
Purchasing
Business & Economics
Business And Society
Competitive Rivalry
Early Supplier Involvement
Partner Search
Procurement
Purchasing
Supply Management

Onderzoek

De voortschrijdende digitalisering heeft ook een grote impact op het toeleveringsbeheer. Waar enkele jaren geleden inkoopprocessen werden bepaald door een hoge mate van operationele inspanning, nemen geautomatiseerde processen vandaag de dag veel administratief werk voor hun rekening. Op weg naar de "Vierde Industriële Revolutie", de zogenaamde Industrie 4.0, bieden ontwikkelingen als machine-to-machine communicatie, cyber-fysieke systemen of autonome zelforganiserende systemen een potentieel significante invloed op het leveranciersmanagement van vandaag. Waar we vandaag nog te maken hebben met de digitalisering van bestaande processen, zou zich in de toekomst een nieuwe inkoopfunctie kunnen ontwikkelen, in de zin van Procurement 4.0. Binnen mijn onderzoek onderzoek ik de invloed van de voortschrijdende digitalisering op de supply management praktijk. 

Publicaties

Recent
Delke, V. (2022). Industry 4.0 in purchasing and supply management: Defining Future Roles and Skills. [PhD Thesis - Research UT, graduation UT, University of Twente]. University of Twente. https://doi.org/10.3990/1.9789036554732
Delke, V., & te Raa, J. (2022). Developing a Human Resources Development Model for Lifelong Learning in Purchasing and Supply Management. Paper presented at IPSERA 2022, Jönköping, Sweden.
Delke, V. (2022). Addressing Industry 4.0 Roles in Purchasing by Identifying the Required Skill profiles. Paper presented at IPSERA 2022, Jönköping, Sweden.
Arentsen, J. , Vos, F. G. S., Suurmond, R. , & Delke, V. (2022). Early Supplier Involvement in Public IT Procurement. Paper presented at IPSERA 2022, Jönköping, Sweden.
Snijders, M., Belotti Pedroso, C. , Vos, F. G. S. , & Delke, V. (2022). A purchasing process maturity model: P2P and contract management maturity assessment of the Dutch municipalities. Paper presented at IPSERA 2022, Jönköping, Sweden.
Kindsgrab, K., Lechleitner, C. , & Delke, V. (2022). Organising IT Commodity Sourcing: Challenges, Strategies, and Skills. Paper presented at IPSERA 2022, Jönköping, Sweden.
Delke, V. , Schiele, H., & Buchholz, W. (2021). Assessing Serious Games within Purchasing and Supply Management Education: An In-class Experiment. Paper presented at 15th European Conference on Games Based Learning ‐ ECGBL 2021, Brighton, United Kingdom.

Pure Link

Google Scholar Link

Onderwijs

Doordat ik aan twee instituten lesgeef, de Universiteit Twente in Enschede en de University of Applied Science in Münster, ben ik betrokken bij een verscheidenheid aan onderwijsactiviteiten. Aan de Universiteit Twente geef ik les op het gebied van inkoop en supply management binnen de internationale bedrijfskunde bachelor en bedrijfskunde master opleiding. 

Verbonden aan Opleidingen

Bachelor

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Projecten

Tijdens mijn doctoraalproject werk ik aan een praktijkproject van het Wandelwerk in Münster, waarin competentiegerichte en digitale onderwijsmethoden binnen supplier relationship management (KoDi-SRM) aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Münster aan de orde komen. Binnen het KoDi-SRM project worden nieuwe componenten voor het onderwijs van SRM ontwikkeld. Ik ben het project begonnen met een analyse van de vereisten voor toekomstige aanbestedingen. Met het eerste deel van het project werden de technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op de inkoop in kaart gebracht. Bij de huidige stand van het project worden de eisen verzameld, geëvalueerd, en voorbereid voor het onderwijs.

Current Projects

Finished Projects

  • KoDi-SRM

    Competentiegerichte en digitale lesmethoden binnen Supplier Relationship Management

Contactgegevens

Bezoekadres

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media