Welkom...

dr.ir. W. Tijhuis (Wilco)

Universitair docent

Over mij

Dr.ir.ing.Wilco Tijhuis (PhD, MSc, BSc) is een parttime Assitant Professor (Universitair Docent; UD) aan de Universiteit Twente, Faculteit Engineering Technology, in Enschede, Nederland. Zijn huidige onderzoek is in Construction Management & Procurement, Internationalization & Strategies, Business Development en Business Cultures in international Construction Industry. Wilco publiceert regelmatig in internationale wetenschappelijke journals en zakelijke tijdschriften.

Wilco publiceert regelmatig in internationale wetenschappelijke tijdschriften en magazines, en is ook lid van verschillende internationale wetenschappelijke scheidsrechtersraden en geeft keynotes en (gast) lezingen.

Sinds ca. 2004 is hij ook een van de twee coördinatoren van de commissie W112 'Culture in Construction' van het internationale onderzoeks- en industrieplatform CIB (www.cibworld.nl).

Parallel aan zijn academische functie bekleedt Wilco managementfuncties in het internationale bedrijfsleven en is hij adviseur voor diverse bedrijven.

Expertises

Engineering & Materials Science
Cooling
Environmental Design
Heating
Arts & Humanities
Construction Industry
International Economy
Recovery
Earth & Environmental Sciences
Industry
Innovation

Onderzoek

Wilco publiceert regelmatig in internationale wetenschappelijke journals en zakelijke tijdschriften, en is ook lid van verschillende internationale wetenschappelijke scheidsrechtersraden en geeft keynotes en (gast) lezingen.

Een mooi resultaat daarvan is de herdruk van zijn bekende boek 'Culture in International Construction' als paperback-versie sinds juni 2017, door de uitgever Taylor & Francis / Spon Press, VK en VS (oorspronkelijk gepubliceerd als een hardcover-editie in 2012; W.Tijhuis & R.Fellows; 'Culture in International Construction').

Sinds ca. 2004 is hij ook een van de twee coördinatoren van de commissie W112 'Culture in Construction' van het internationale onderzoeks- en industrieplatform CIB (www.cibworld.nl).

Pure Link

Onderwijs

Sinds ca. 2010 werd de door Wilco ontwikkelde collegereeks Construction Process Management door hem gegeven aan Masterstudenten van de Universiteit Twente, inclusief Masterstudenten van andere (internationale) universiteiten die deze collegereeks volgden; hij was daarnaast ook de coordinator van deze collegereeks. Na vele jaren succesvol en met plezier daarin te hebben gewerkt, was het tijd voor nieuwe uitdagingen. Daarom is sinds 2019-2020 de coördinatie van deze collegereeks overgenomen door collega Leentje Volker, maar vervult Wilco nog wel op diverse momenten de rol van gastdocent daarin.

Sinds 2019-2020 wordt de door Wilco ontwikkelde collegereeks 'Culture in International Construction' door hem gegeven aan (internationale) Master-Studenten van de Universiteit Twente, inclusief Masterstudenten van andere (internationale) universiteiten die deze collegereeks volgen. Door de toenemende globalisering en het toenemende belang van de 'soft factors' in de dagelijkse 'harde' zakelijke praktijk -zeker wanneer men actief is in multinationale cq multiculturele omgevingen, neemt het belang van het tijdig opdoen van voldoende kennis en ervaring hierin toe. Daarin ligt ook een groot deel van de toenemende aandacht voor deze collegereeks, waarin getracht wordt om een gezonde balans te vinden tussen enerzijds de theorie en anderzijds de praktijk, met diverse aansprekende voorbeelden, case-studies en gastdocenten.

 

Verbonden aan Opleidingen

Master

Vakken Collegejaar  2023/2024

Vakken in het huidig collegejaar worden toegevoegd op het moment dat zij definitief zijn in het Osiris systeem. Daarom kan het zijn dat de lijst nog niet compleet is voor het gehele collegejaar.
 

Vakken Collegejaar  2022/2023

Contactgegevens

+31534894254 (secretaresse)
+31534894254 (bij geen gehoor)
 

Bezoekadres

Universiteit Twente
Faculty of Engineering Technology
Horst Complex (gebouwnr. 20), kamer Z214
De Horst 2
7522LW  Enschede

Navigeer naar locatie

Postadres

Universiteit Twente
Faculty of Engineering Technology
Horst Complex  Z214
Postbus 217
7500 AE Enschede

Social Media