Yasser Pordeli behaalde zijn bachelor in Advanced Technology en zette vervolgens zijn academische reis voort door zijn master in Nanotechnologie aan de Universiteit Twente af te ronden. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de groep van Prof. Khalil Najafi aan de Universiteit van Michigan, waar hij werkte aan het fabriceren van een bio-ge├»nspireerde sensor voor luchtstroom op basis van haar met behulp van additieve technologie. Voor zijn masteronderzoek richtte hij zich op de vooruitgang van een 3D-nanofabricage platform voor tunnel junctie diodes, die worden beschouwd als essenti├źle componenten in toekomstige infrarood- en zichtbare optische rectenna zonnesystemen.

In 2019 begon Yasser aan zijn doctoraatstraject bij de MCS-groep van prof. Han Gardeniers van de Universiteit Twente. Onder de supervisie van Dr. Niels Tas en Prof. Stuart Parkin van het Max Planck Institute Microstructure Physics (Halle, Duitsland) onderzocht hij het domein van 3D Silicium Nanobewerking voor Elektronische en Magnetische Apparaten.

Sinds januari 2024 is Yasser gestart als Process Engineer binnen PhotonDelta, werkzaam bij de onderzoeksgroep AQO en MESA+ Nanolab. In deze rol ondersteunt hij fotonische groepen bij cleanroom-gerelateerde fabricageprocessen voor geïntegreerde fotonica.

Yasser's onderzoeksinteresses omvatten verschillende disciplines, waaronder 3D-siliciumnano- en microbewerking, microfluïdica, vaste-stofchemie, vaste-stoffysica en geïntegreerde fotonica.

 

y.pordeli@utwente.nl   |  LinkedIn   |  ResearchGate

Organisaties

Onderzoeksprofielen

Adres

Universiteit Twente

Carré (gebouwnr. 15), kamer C1510
Hallenweg 23
7522 NH Enschede

Navigeer naar locatie

Universiteit Twente

Horst Complex (gebouwnr. 20), kamer ME127
De Horst 2
7522 LW Enschede

Navigeer naar locatie

Universiteit Twente

Nanolab (gebouwnr. 16), kamer 1003
Hallenweg 23
7522 NH Enschede

Navigeer naar locatie

Organisaties

Scan de QR-code of
Download vCard